fbpx
Marko Pajić

Marko
Pajić

Autor podcast-a Stepenicama Uspeha

Zvaničnu profesionalnu karijeru započinjem 2013. godine kada sam sa regularnog posla PRODAVCA RAČUNARA prešao na poziciju PRAKTIKANTA u digitalnom sektoru jedne marketing agencije.

Verujem da zvuči kao ludost kada kažem da sam sa regularnog posla prešao na neplaćenu poziciju praktikanta, ali to je bilo jače od mene. Dosadila mi je prodaja, dosadili su mi računari. Bilo je pravo vreme za novi početak. Marketing je delovao više nego obećavajuća profesija, pogotovo razvojem DIDŽITALA kako smo ga tada zvali.

Nakon prakse, primljen sam na probni rad kao Community Manager. Posao se svodio na sakupljanje lajkova, komentarisanje i komunikacijom sa klijentima i potrošačima. Ponekad se nešto kreativno zateklo na trpezi. U tim godinama se tek razvijao internet marketing. Nismo znali za bolje. Šta ćeš…

Često sam sa kolegama pričao o tome kako ne radimo ništa kreativno. Predložio sam da snimimo humanitarni video gde ćemo pozvati sugrađane da doniraju garderobu, hranu i kozmetiku.

Taj video je postigao veliki uspeh. Pritom ne mislim na broj pregleda, ne… u pitanju je nešto više. Video je prerastao u nezvaničnu humanitarnu akciju koja je prikupila tone i tone garderobe, kozmetike, hrane, igračaka za mališane i neophodna sredstva.
Možda ste i čuli za nas, zvali smo se BELGRADE GIVEAWAY.

Konačno da iskoristimo neko znanje iz marketinga i primenimo ga za dobro i korisno.

Za samo dva dana nakon objave videa, primetio sam ogroman uticaj koji smo stvorili. Taj momenat je presudio da se ozbiljno posvetim marketingu kao nauci, ne kao profesiji.

Menjao sam agencije, pozicije, poslove ali nikada nisam našao ono pravo. Ništa od toga me nije vuklo da kažem – “e ovde se pronalazim, ovde mi je mesto”. Najpribližnije tom iskustvu je bila moja FREELANCE karijera, gde sam godinama učio preko interneta od raznih eksperata, autora i profesionalaca. Drugačije radiš posao kada si na kraju dana sam odgovoran za rezultate.

Tako zateknem sebe kako slušam u pozadini neke strane podcaster-e, emisije na YouTube-u i audio knjige. Pomislim kako nema kod nas ništa slično i šteta je, jer zaista imamo kvalitetne ljude. Tada se rađa nova ideja da snimim intervju sa gospodinom Hasanovićem koji mi je bio mentor tokom mog ličnog i profesionalnog usavršavanja.

Pozvao sam Aleksandra Sretkovića i pitao ga da postane saučesnik u stvaranju online baze znanja. Odmah je pristao i sutradan smo snimili prvi intervju podcasta Stepenicama Uspeha. Ostalo i sami znate kako su se stvari odvijale. Iz epizode u epizodu smo napredovali. Priče koje prenosimo menjaju ne samo naše živote, već i živote ljudi koji nas prate. Pentramo se zajedno Stepenicama Uspeha!